søndag den 28. november 2010

Muffins med amerikansk buttercream frosting og snekrystaller

Disse lækre og dekorative muffins passer perfekt til det danske vintervejr lige nu. Opskriften er amerikansk, så nogle af målene opgives i cups i stedet for i gram.

Dette skal du bruge:
Målebæger med internationale mål
Muffinforme med snemænd
Dej dispenser
Engangssprøjteposer



    
Ingredienser:

Muffins/cupcakes 24 stk.
  • 1½ cup blødt smør (ca. 350 gram)
  • 2½ cup sukker
  • 5 æg
  • 1 tsk. vanilieekstrakt
  • 3/4 tsk. mandelekstrakt
  • 3 cups hvedemel
  • 3/4 tsk. bagepulver
  • 1/4 tsk. salt
  • 1 cup mælk
Forvarm ovnen til 175 grader.

Rør smør og sukker sammen til en cremet masse.
Tilsæt et æg ad gangen og rør grundigt før næste æg tilsættes
Tilsæt vanilie- og mandelekstrakt
Bland melet med bagepulver og salt og tilsæt skiftevis mel og mælk, start med melet.

Hæld dejen op i muffinformene og bag dem i 20-25 minutter. Lad kagerne afkøle helt, før de dekoreres.

Buttercream frosting
  • 1/2 cup maizena mel
  • 1/2 cup smør (ca. 115 gram)
  • 1 tsk. vanilieekstrakt
  • 4 cups flormelis
  • 2 spsk. mælk
Mix maizena og smør med håndmixer i en stor skål - det skal have en cremet konsistens. Tilsæt vanilie. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen mens der piskes med håndmixeren, sørg for at skrabe sider og bund ofte. Når alt sukkeret er tilsat, vil blandingen virke tør. Tilsæt mælk og pisk indtil glasuren er cremet og luftig. Læg en fugtig klud over skålen indtil glasuren skal bruges.

Kan opbevares i køleskab op til 2 uger. Piskes før brug. Hvis en tyndere glasur ønskes, kan man tilsætte 2 spsk. vand eller mælk.

Tag ca. 1/2 cup af glasuren tilside, som skal forblive hvidt. Brug blå frugtfarve til at farve resten af glasuren så den bliver lyseblå.
Brug en spartel eller en bred kniv til at fordele den blå glasur på de nu afkølede muffins.
Nu skal snekrystallerne laves: Fyld den hvide glasur i en engangssprøjtepose og dekorér hver enkelt muffin med et mønster, så det ligner en snekrystal.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar