torsdag den 21. april 2011

Skønne forårs muffins med citron og birkes

Lækre muffins med frisk citron og knasende blå birkes

Portionen giver 12 store muffins eller 32 mellemstore muffins

Ingredienser:

½ dl blå birkes
saft og fintrevet skal af 1 citron (økologisk)
2 æg
100 g blødt smør
175 g sukker
250 g mel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. natron
1 stang frisk vanilje
1 knsp. salt
2 dl creme fraiche 9%
Glasur:
1 bæger pasteuriseret æggehvide
1 knsp. salt
4½ dl flormelis
Frugtfarve

Fremgangsmåde:
Pisk smør og sukker tykt og luftigt med en el-mikser. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt, før næste æg røres i. Rør citronsaft, -skal og birkes i med en ske, uden at røre mere end højst nødvendigt.

Bland mel, natron, bagepulver og vaniljesukker sammen og sigt det i æggemassen, vend det i med en dejskraber eller køkkenske. Tilsæt
derefter salt og vend creme fraiche i med lette tag.

Fordel dejen i muffinsforme, de skal fyldes ca. 3/4 op. Da dejen er ret tyk, er det nemmest at fylde muffinformene vha. en engangssprøjtepose uden brug af tyl eller evt. en dejdispenser.

Bag kagerne ved 180 grader - ikke varmluft - i ca. 20 minutter, hvis de er små og 30-35 minutter hvis de er store. Tjek at de er gennembagte, inden de tages ud af ovnen.

Lad dem blive helt kolde på en bagerist.

Til glasuren røres æggehvide med salt - for at gøre det sejt - tilsæt derefter flormelis lidt ad gangen til glasuren bliver blank og tyk. Til sidst tilsættes lidt frugtfarve. Vælg f.eks. en farve der passer til de forme du har brugt. Fordel glasuren med en spartel eller tegn et mønster ved at bruge en engangssprøjtepose med den tyndeste tyl.

mandag den 11. april 2011

Kager til Påske?

Hvis du står og mangler idéer til nogle søde kager til Påske, kan du jo se nærmere på disse søde små udstikkere, der er udformet som lam, kanin eller kylling. Småkagerne kan efter de er bagt, dekoreres med farvet glasur, så pynter de på ethvert Påskebord.

Vi har i øvrigt også lige fået flere nye varer hjem hos JoJoba - se f.eks. den flotte nye kagetallerken med fod fra Price & Kensingtons Amelia serie. Der er også en ny køkkenvægt på lager i flot retrostil fra Typhoon.

Se også nye krus, termokrus og tekander